Awesome People

Monday, June 27, 2011

SardiN Roll Spesel !

Assalamualaikum & Samat Petang...

Perut da kenyang ati pon berlagu girang la kan...ble da knyang mate pulak mule kuyu...bersandar lak kat kerusi yang agak empuk sambil tangan mengusap2 perut n goyang2 kaki cam anak sedare Ismid Ulam Raje.. dengar lak lagu ala2 suh tidur daripade Yuna ni..Pehh..ni la yang di namekan HEAVEN....

Tu baru mukadimah je....bak kate cikgu Bahase Melayu..Pendahuluan ! (cikgu BM aku msti bangge ngn aku klu die bace ni..) Dh2..sebenarnyer aku nk citer pasal Sardin Roll...korang penah makan x bendealah tu...Sedap woo...lagi2 klu aku yang masak...*pasan...


Ni la rupe Sardin Roll


Kisah yang sadis ni berlaku dekat umah sewe...kire taun pas (2010) klu aku xsilap laa...time tu ktorang study lg..ktorang duduk ber6 dlm umah tu...aku, rura, fath,fikah, dian & ain....*rindu korang.

Kejadian ni bermule d suatu pagi....time tu sume kebosanan & kesengalan...tambah2 pulak kelaparan... so ktorang yang bijak lagi kiut ni plan nk wat Sardin Roll...masing2 xgeti wat..p nk try la konon2 nyer..pas g bli bahan2 sumer, ktorang pon mule kan la projek baekk punye tu..jenuh gak la nk wat...p d sebab kn ktorang ramai rase cam ngah men masak2 je..*best...

Peh...bau die mmg sedap wok...nampak pon mmg sedap..cam bli kat kedai...*yesss ! we did it geng.. ati masing2 da xtahan da tgk ni...klu ikot kan kegelojohan mmg abis la aku sental dulu...p d sebab kan sifat sopan sntun aku ni, aku tahan je lah....*gulp...



Camni la ktorang wat...

Ktorang pon ddk la ramai2 mgadap makanan...duk atas lantai je..umah sewe xde meje mkn..huhuuuu.... pas je abis bace doa masing2 trus melantak xhingat dunia...sedap sgt la konon nyer...makan smbil borak2 + gelak2 mmg bes...*rinduuu...

Pas abis je melantak Sardin Roll tu...Masing2 pengsan...ngn aku2 pengsan..mule2 aku pon xpasti asal ktorang sumer pengsan....aku igt aku sorang je yang pening makan Sardin Roll tu...uper2 nyer dorang sumer pon same...hahhahahahaa..masing2 trus xbangun n bio kan aje Sardin roll tu begitu sajee...sadis !

Punce sebenar ktorang Pening2 tu sebab Sardin Roll tu berminyak giler kot....mau sekilo minyak kat roti tu..da macam makan roti cicah minyak da..Ewwwww...*trus pening ble igt balek rase nyer..naik darah tinggi ktorang...*klu aku ajk korang mkn skali time tu agak2 korang nk x?? hahahhaha.....

Klu ternampak je Sardin Roll ni msti aku teringat pasal ni...pas daripade tu sume agak fobia nk mkn Sardin roll lagi..hehehe...nasib korang laa....pape pon aku rindu korang sume...Hope korang sumer sihat2 je... luv u guyss..=)


Halamak..gegor sikit...




Rindu korangg...

Anyway thnkx Coz reading dis Entry...LOL..=)

2 comments:

  1. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    ReplyDelete